Пуешко фрикасе с гъби и мащерка
Ćureći frikase sa pečurkama i majčinom dušicom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Фрикасе»Пуешко фрикасе с гъби и мащерка

Пуешко фрикасе с гъби и мащерка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Пуешко фрикасе с гъби и мащерка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
03/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне12 мин.
Готвене40 мин.
Общо52 мин.
Порции4
"Днес е денят, в който всички да приготвим едно вкусно фрикасе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото филе във вода с щипка сол, две лъжици олио и 4-5 зрънца черен пипер.

Загрейте маслото на слаб/умерен огън и при него настържете на фино ренде чесъна.

Когато пусне аромата си, добавете гъбите, нарязани на парченца, щипка сол и мащерката (само листенцата, без стъблата)

Увеличете огъня с две степени и когато гъбките са готови, сипете брашното и го запържете, разбърквайки, за да не залепва по дъното и в никакъв случай да не загаря. Ако се наложи намалете отново огъня.

Налейте бульона от варенето на пуешкото месо, предварително прецеден.

Бъркайте, докато се образува гладка каша. За да разредите си доливайте вода според това колко гъсто искате да е вашето пуешко фрикасе.

Добавете пуешкото нарязано на парченца, подправете с още сол и пипера и варете около 15 минути.

Оставете разкошното фрикасе на слаб огън и го застройте с жълтъците, разбити с кисело мляко. Ако млякото не е достатъчно кисело, може да си добавите струйка лимонов сок.

Бъркайте пуешкото фрикасе с гъби и мащерка от 2-3 минути, за да стане кремообразно.

Поднесете топло с хубав домашен хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: