Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Безглутенови крекери без млечни продукти и яйца

Безглутенови крекери без млечни продукти и яйца

Безглутенови крекери без млечни продукти и яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Любимите предавания и сериали ще бъдат много по-приятни с купичка от тези безглутенови крекери"

Необходими Продукти

  • орехово брашно - 150 г или сурови орехи*
  • брашно от тапиока - 140 г
  • хранителна мая - 20 г
  • зехтин - 150 г екстра върджин
  • изворна вода - 420 мл
  • слънчогледово семе - 20 г, сурово
  • келтска сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези любими соленки сложете сухите съставки в купа и разбъркайте добре, за да се хомогенизират.

След това добавете водата и зехтина. Разбъркайте и разпределете сместа върху хартия за печене, която сте поставили предварително в тава с размери 40/40 сантиметра.

Печете на средно ниво в загрята на 180 °C фурна.

Печенето при тази температура отнема около 35-40 минути.

След това намалете градусите на 150 и печете още 20 минути.

Изключете фурната и оставете тавата вътре за около 1 час.

След това извадете тавата от фурната и начупете блата за крекери на малки парченца.

Ако искате крекерите да са с еднаква големина и форма, можете да ги разрежете с ножица или нож за пица.

Съхранявайте вкусните крекери в плътно затварящ се буркан за няколко дни.

Приятен апетит с тези безглутенови крекери без млечни продукти и яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: