Спанакопита - руло с бутертесто
Pita od spanaća - rolat sa lisnatim testom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Солено Руло»Спанакопита - руло с бутертесто

Спанакопита - руло с бутертесто

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4775k1k1k
Спанакопита - руло с бутертесто
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции12
"Поднесете това спаначено руло със сос Дзадзики или просто с кисело мляко. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • бейби спанак - 300 г нарязан
  • рикота - 3/4 ч.ч. сирене пълномаслено
  • фета - 230 г сирене натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • копър - 1/2 ч.л. сушен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 1 нарязани на ситно
  • рулото с яйце
  • жълтък - 1, смесен с 2 с.л. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на спаначения пълнеж за вкусната спанакопита.

В голяма купа комбинирайте спанак, фета, сирене рикота, копър, сол, черен пипер и лук. Разбъркайте добре, докато спанакът се покрие напълно със сирената и всички съставки се смесят добре.

Опитайте и проверете за на вкус подправките. Добавете още сол и черен пипер, ако е необходимо.

Разбийте яйцето и го добавете към спаначената смес. Разбъркайте добре, докато се смесят добре съставките, и оставете настрана.

Леко поръсете работната си повърхност с универсално брашно. Разточете всеки лист бутертесто до правоъгълник 12 на 15. Поставете листа от бутертесто върху тава, застлана с хартия за печене.

Направете четен брой диагонални резки от всяка страна (приблизително 2 см една от друга) на правоъгълната кора.

Разделете спаначния пълнеж на 2 части.

Разстелете сместа от спанак и сирене в центъра на приготвеното бутертесто.

Сгънете диагоналните ленти тесто върху плънката, за да оформите соленото руло.

Притиснете краищата заедно, за да запечатате горната и долната част.

Намажете с яйцето и поръсете със сусам по желание. Охладете във фризера за 15 минути или в хладилника за 25 минути.

Печете бутер пая в централната решетка на фурната до надуване и златисто кафяво. Около 30-35 минути.

Оставете да се охлади напълно преди сервиране на соленото руло със спанак.

Сервирайте със сос Дзадзики.

Насладете се !

Съвети:

Замразен се съхранява във фризера до 3 седмици.

Когато сте готови за печене, намажете с яйца и печете до надуване и златист захар на спанакопита - руло с бутертесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: