Ястие от леща, карфиол и спанак
Jelo od sočiva, karfiola i spanaća
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Ястие от леща, карфиол и спанак

Ястие от леща, карфиол и спанак

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7503k2978
Ястие от леща, карфиол и спанак
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Вкусно зеленчуково ястие за вегетарианци и даже невегетарианци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно сварете лещата, да не я преварите.

В загретия зехтин запържете лука до остъкляване, добавете моркова и когато промени цвета си, добавете всички изброени подправки както на прах, така и смлени, запържете за кратко с разбъркване и добавете доматения концентрат.

Разбърквайте през цялото време, добавете нарязания карфиол, беления домат, залейте бульона и варете, докато карфиолът омекне.

Добавете сварената и прецедена леща и разбъркайте с едро нарязан спанак.

Варете всичко заедно още 5 минути и коригирайте вкуса на зеленчуковата манджа.

Сервирайте ястие от леща, карфиол и спанак поръсено с пресен кориандър и с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: