gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с рикота и орехи

Песто с рикота и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k33k16k19k12
Песто с рикота и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Поднесете това невероятно песто с паста, салати или върху брускети"

Необходими Продукти

  • рикота - 220 г
  • орехи - 80 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 30 г
  • зехтин - 45 мл или според вкуса
  • грана падано - 60 г
  • босилек - 20 г пресен
  • рукола - 10 г по желание
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Настържете на фино ренде ароматното сирене Грана Падано или го смелете на прах.

Мели се отделно, за да не остават парченца от него, а и по принцип се добавя в апетитното песто чак накрая.

В блендер сложете орехите, кедровите ядки, рикотата, чесъна, зехтина, лимонов сок, сметаната, малко сол и зелените листа рукола и босилек.

Пуснете да се смелят до гладкост или пък оставете на по-едро, за да се усещат парченца от ядките.

Накрая добавете Грана Падано на прах и разбъркайте добре.

Ако желаете, си разредете пестото с още сметана и зехтин и доовкусете с повече сол и лимонов сок.

Поднесете това невероятно апетитно песто с рикота и орехи със паста, сварена предварително.

Подходящо е и за салати и брускети.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: