gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран в тесто

Пълнен шаран в тесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Пълнен шаран в тесто1 / 2
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"Традицията повелява за Никулден да се готви риба, а ние ви предлагаме да изненадате гостите с този вкусен пълнен шаран в тесто"

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. шаран около 1.7 - 2 кг
  • моркови - 200 г
  • целина - 2 глави
  • лук - 500 г
  • гъби - 150 г
  • домати - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 100 г
  • лимони 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • стафиди - 100 г (или орехи)
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 250 мл
  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука, киселите краставички, целината и морковите и ги задушете в част от олиото. Когато зеленчуците омекнат, добавете предварително обелените и ситно нарязани домати. Продължете да задушавате до изпаряването на водата на доматите.

Полейте с бялото вино, кипнете и варете около 5 минути на умерен огън, след което сложете почистените стафиди, твърдо сварените яйца, нарязани на кубчета. Поръсете със ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Залейте сместа за плънката с малко топла вода или рибен бульон и я оставете да къкри на тих огън още 3-4 минути.

Добре почистената риба се натърква със сол и черен пипер отвън и отвътре. Напръсква се с лимон и се пълни с приготвената смес.

Смесваме брашното водата и яйцата и замесваме твърдо тесто. Тестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Увиваме шарана с приготвената кора и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или около 40 минути. Поднася се с резени лимон и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: