Хляб с орехи, боровинки и стафиди
Hleb sa orasima, brusnicama i suvim grožđem
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Хляб с орехи, боровинки и стафиди

Хляб с орехи, боровинки и стафиди

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7453k2932
Хляб с орехи, боровинки и стафиди
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
"Обичаме момента, в който отваряме фурната, от която идва мирисът на прясно изпечен хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C.

Сложете брашното, захарта, содата бикарбонат, морската сол в голяма купа и разбъркайте добре.

Добавете маслото и го втрийте в брашното.

Отделно разбийте яйцето с млякото и минералната вода и бавно добавете към сухите съставки, като разбърквате с кухненски робот.

Добавете орехи и сушени плодове, омесете тестото.

Оформете сладкия хляб, нарежете го на няколко места с остър нож и печете в предварително загрята фурна за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: