Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба със свински пръжки и зелев сок

Чорба със свински пръжки и зелев сок

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Чорба със свински пръжки и зелев сок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелев сок - 1 л.
  • праз - 1 стрък
  • кисело зеле - 1 парче
  • червени чушки - 2 бр.(сухи)
  • пръжки - 25 бр. свински
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипвате зелевия сок и слагате в него ситно нарязания праз, нарязаното зеле и чушките, които са киснали два часа в студена вода, а след това сте ги почистили от семената и сте ги нарязали на парченца. Варите на умерен огън, докато зелето омекне напълно и прибавяте пръжките.

В отделен съд загрявате олиото, отстранявате от огъня, слагате червения пипер, разбърквате и изсипвате запръжката в чорбата. Варите още 5-6 минути и поднасяте чорбата гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: