Запечен жълт боб със сланина
Zapečena boranija sa slaninom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Запечен жълт боб със сланина

Запечен жълт боб със сланина

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k820
Запечен жълт боб със сланина
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Не пропускайте да опитате тази вкусна рецепта за запечен жълт боб със сланина - веднага ще се прибави към любимите ви ястия."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Измийте и почистете всички зеленчуци.

Лука нарежете на ситно, намачкайте чесъна, домата нарежете на кубчета, моркова настържете на едро, а сланината нарежете на малки парчета.

Сварете за 10 минути жълтия боб и оставете настрани.

В подходящ тиган в умерено загрят зехтин запържете лука за кратко, след това прибавете сланината, чесъна, домата, моркова и задушавайте, докато омекне.

Прибавете процедения жълт боб и кубчетата бульон и задушавайте всичко заедно още няколко минути.

Разбийте яйцата със заквасената сметана и млякото, подправете и залейте върху боба.

Запечете в загрятата фурна до златист загар жълтия боб със сланина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: