Сочно месно руло

Сочно месно руло

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5892k512
Сочно месно руло
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
14/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Вкусно месно руло, идеално за вечерната празнична трапеза! И задължително с уиски или червено вино"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • наденица - 150 г, без черво, домашна
  • сланина - 100 г пушена домашна
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
  • яйца - 2 бр.
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • черен пипер - прясно смлян
  • индийско орехче - прясно настъргано
  • лют червен пипер
  • домашна галета - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • за яйцата
  • яйца - 4 бр.
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • прясно мляко - 1 или 2 с.л.
  • сушеница - 100 г, нарязана
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

В загретия зехтин запържете лук, след като стане стъклен, прибавете сланината и чесъна, запържете ги за кратко и ги свалете от котлона да изстинат.

В голяма купа смесете каймата с всички предвидени съставки, прибавете лука и сланината, омесете и разстелете на подмазано алуминиево фолио.

В загрята мазнина изпържете яйцата, но не докрай, и ги разпоредете върху месото.

Поръсете сушеницата върху яйцата, навийте на руло, прехвърлете го в тавичка с хартия за печене на дъното и печете празничното солено руло в предварително загрята фурна поне 35-40 минути, докато леко поруменее.

Преди да го изпечете, оставете рулото от кайма да си почине поне 15 минути.

Сервирайте сочно месно руло с грах и зелена салата с рукола и зелен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: