Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Банички с телешка кайма и чушки

Банички с телешка кайма и чушки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598276
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Банички с телешка кайма и чушки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако питате нас, бихме я хапнали с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • телешка кайма - 600 г
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • чесън - 2 - 3 скилдки, нарязани на ситно
  • чушки - 2 бр., зелена, нарзяна на кубчета
  • люти чушки - 1 бр., ситно нарзяна
  • домати - 1 бр., нарзязан на ситно без люспа
  • бульон - 1 бр. кубче
  • кимион - 1 ч.л., на прах
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязан
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
  • за намазване на корите
  • прясно мляко - 100 мл смес с олио с малко сол
  • за намазване отгоре
  • жълтък - 1 бр., разбит с малко вода и мляко
  • люти чушки - 1 - 2 бр., нарязана по дължина
  • домати - 1 бр., нарязан на филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези банички с кайма загрейте фурната на 200 °C.

Сложете хартия за печене на дъното на тава.

В загрят зехтин запържете лука, прибавете чушките и чесъна, а след няколко минути и каймата.

Когато месото си смени цвета, прибавете домата, бульона и всички подправки, накрая поръсете с магданоз.

Разбъркайте добре, подправете и свалете от котлона.

Всяка кора намажете, сгънете на половина, нанесете от плънката и навийте на руло малките бюречета.

Наредете баничките в тава, всяка част прережете през средата и намажете с разбития жълтък, а в прорезите сложете по парче люта чушка и домат.

Печете баничките с телешка кайма в загрята фурна около 25 минути, до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: