Кремообразен тарт с ябълки
Kremasti tart sa jabukama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Кремообразен тарт с ябълки

Кремообразен тарт с ябълки

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k856
Кремообразен тарт с ябълки
Снимка: Anonymous
1 / 6
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Порции10
"Бихме си хапнали нещо сочно, ябълково и кремообразно... ето го!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този уникален тарт в дълбока купа сипете брашното, прибавете студеното масло и смесете на ръка.

Прибавете овесените ядки и кафявата захар, 50 г бяла захар и 1 разбито яйце, смесете всичко на ръка, докато не получите гладко тесто.

На набрашнена повърхност разточете тесто с дебелина 1 см, след това с помощта на точилката го преместете във формата. Отрежете излишното тесто, набоцкайте с виличка.

Печете на 160 °C 30 минути.

В тенджера на котлона загрейте сладкарската сметана, прибавете млякото и ванилията и разбъркайте всичко.

Разбийте 8 жълтъка със 100 г захар и ги прибавете към сметаната. Получената смес сипете върху блата.

Печете 45 минути на 120 °C.

Нарежете ябълките на тънки листи и ги подредете върху изпечения тарт. Поръсете ги с кафява захар.

Печете ябълковия сладкиш още 10 минути на 180 °C.

Нарежете на парчета кремообрания тарт с ябълки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: