Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Напръскваме ги с лимоновия сок и ги оставяме настрани.
Сипваме захарта и олиото в купа и ги разбиваме за 1-2 минути. След това добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме.
Последователно сипваме киселото мляко и брашното, смесено с бакплувера и разбиваме.
Накрая добавяме ванилията, канелата и ябълките и разбъркваме с лъжица.
Поставяме парче хартия за печене в средно голяма форма за печене и изсипваме сместа вътре. Заравняваме.
Загряваме фурната до 150 градуса и печем сладкиша вътре за около 35-40 минути.
Оставяме готовия ябълков сладкиш за 5-6 часа.
Сервираме сладкиша, нарязан на парчета.
Лесният ябълков сладкиш с ванилия е много вкусен.