Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с босилек и рукола

Песто с босилек и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Песто с босилек и рукола4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Използвайте пестото с босилек и рукола във вашите салати, спагети или за намазване върху брускети"

Необходими Продукти

  • рукола - 40 г
  • босилек - 20 г свежи листа
  • кедрови ядки - 25 г
  • пекорино - 15 г
  • пармезан - 25 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре свежите листа рукола и босилек.

Сложете ги в блендер заедно със обелената скилидка чесън и струйка зехтин.

Смелете с няколко кратки оборота, за да стане на фини парченца или до желаната от вас гладкост.

Настържете на фино ренде сирената и добавете в ароматното песто.

Разредете със зехтин и разбъркайте добре.

Сол сложете по желание, но първо опитайте пестото, тъй като пармезана и пекориното са солени и може да не е необходима допълнителна сол.

Използвайте пестото с босилек и рукола във вашите салати, паста или брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: