gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка Супа»Лека и вкусна пуешка супа

Лека и вкусна пуешка супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Лека и вкусна пуешка супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
22/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"По желание поднесете топлата пуешка супичка с домашна питка или препечени филийки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуешкото филе и го нарежете на парчета с остър нож.

Нарежете моркова на дребни кубчета, а лука, праза и целината блендирайте на кашичка.

Задушете ги в малко мазнина и сол на умерена температура за около 5 минути.

Добавете месото, солта и черния пипер.

Налейте около 1 и 1/2 л вода и изсипете шафрана и вегетата.

Варете пуешката супа още около 15 минути.

Измийте киноата и я добавете в тенджерата - оставете супата за още 10 минути.

Добавете накрая сметаната и накълцания на ситно магданоз и махнете леката и вкусна пуешка супа от котлона.

По желание я поднесете с домашна питка или препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: