Свинско с праз и туршия
Svinjetina sa prazilukom i turšijom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с праз и туршия

Свинско с праз и туршия

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k820
Свинско с праз и туршия
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
22/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"Също като в кухнята на баба - блажно и вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г, от врат или плешка
  • праз - 1 стрък
  • туршия - 1 чиния (моркови, чушка, краставичка, карфиол)
  • телешки бульон - 1 кубче
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • свинска мас
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат или бут на кубчета, запържете го в загрята мазнина за около 20 минути, като от време на време разбърквате и доливате вода, ако е необходимо, за да не загори.

Прибавете нарязания праз, задушете 10-15 минути, прибавете кубчето бульон, нарязаната на ситно туршия, солта, прясно смлян черен пипер, мащерката, сложете капак и след 10-тина минути изключете котлона.

Сервирайте свинското с праз и туршия веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: