Руски пироги
Ruske piroške

Руски пироги

НикиНики
Мастър Шеф
6385k2k1k2
Руски пироги
Снимка: Ники
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции20
"Класически руски пирожки, които можем да хапваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кефир - 400 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме в дълбока купа.

Добавяме солта, содата, кефира и олиото.

Замесваме си меко тесто, ако е необходимо, добавяме още брашно или кефир, зависи от консистенцията на тестото.

Оформяме го на топка, намазнаваме с ръце и го поставяме на топло завито с кърпа за 15-20 минути.

След като тестото почине, разделяме го на равни топки, оформяме класическите пирожки и пържим в нагорещено олио.

Поставяме готовите руски пироги върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: