gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пухкав тиквен крем с орехи

Пухкав тиквен крем с орехи

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2322k6049843
Пухкав тиквен крем с орехи
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
11/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Пухкав и толкова неустоим - щом го видите, веднага ще искате да започнете да си хапвате от него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок съд слагаме тиквата, млякото и захарта. Оставяме съда на слаб огън докато захарта се разтопи.

Разбъркваме енергично с вилица или уред за намачкване на картофи, докато тиквата стане кремобразна. Добавяме и меда. Разбъркваме добре.

При необходимост добавяме още малко мляко.

Когато тиквата е готова, отстраняваме съда от котлона. Прибавяме канелата, орехите и жълтъкът от яйцето.

Оставяме крема да се охлади. Междувременно разбиваме белтъка на пяна. Добавяме го към крема с внимателно разбъркване само в една посока.

Сипете в подходящи чашки и поръсете с орехи.

Пухкавият тиквен крем с орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: