gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе с гъби и сметана

Пиле фрикасе с гъби и сметана

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
1831k4334931
Пиле фрикасе с гъби и сметана
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Пиле фрикасе - любимият специалитет на всички вкъщи, а сигурни сме - и вашият"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на едри кубчета и се залива със студена вода. След като кипне, се прибавя лук и чесън, нарязани на ситно, и пилешкия бульон.

Вари се, докато се сварят напълно.

В друга тенджера се загрява маслото и в него се задушават гъбите, нарязани на филийки. (Аз използвах мариновани)

Като омекнат гъбите, тенджерата се отдръпва от огъня и се прибавя брашното, като се бърка непрекъснато, за да се разтвори.

Пържи се 2-3 мин и пак се отдръпва от огъня.

Разрежда се с бульона, в който се е варило месото. Бърка се енергично, да не стане на бучки.

Връща се на котлона и се вари 10 мин до получаване на гъст сос.

Накрая към сочното фрикасе се прибавя месото, накъсано на дребно, черния пипер и сметаната.

Добавя се сол към фрикасето с гъби, ако е необходимо. Вари се няколко мин и се сваля от огъня.

За по-добър вкус по желание може да се добави малко сок от лимон към пилето фрикасе с гъби и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: