gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чабата»Чабата с чесън и мая

Чабата с чесън и мая

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Чабата с чесън и мая
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Апетитна чеснова чабата, която ще направи всяко ястие още по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 5 г от маята със 100 мл от водата и 100 г от брашното.

Оставете гъстата кашичка в хладилник в затворен съд поне за 12 часа.

Пресейте брашното в дълбока купа и добавете към него останалата мая и предварително леко затоплената останала вода.

Разбъркайте съставките и добавете солта, предварително пресования чесън и ферментиралата кашичка.

Омесете еластично тесто и го доомесете на плота. При нужда го поръсете с още брашно.

Върнете го в леко намазнена купа. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса за около 60 минути.

Извадете го, прихванете го, издърпайте го от всички страни и отново го оставете да си почине. Повторете това няколко пъти.

При последното разгъване го извадете с намазнени ръце и го сложете в тава върху хартия за печене.

Напръскайте го с чеснов спрей, поръсете с брашно и го оставете отново за около 1 час.

Напръскайте с вода стените и дъното с вода и сложете питката чабата да се пече до готовност на 200°C в предварително загрята фурна.

Охладете я върху решетка и тогава я поднесете.

Чабатата с чесън и мая е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: