Гъби магданозлия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Гъби магданозлия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 6 стръка (пресен)
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр
  • магданоз - 2 връзки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате по-едрите гъби, а дребните оставяте цели. Варите ги 30 минути в подсолена вода, отцеждате и ги запържвате в 2 с.л. олио.

Отделно в останалото олио запържвате последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Поръсвате с червения пипер, прибавяте гъбите и наливате бульона от варенето на гъбите.

Щом заври, добавяте едро нарязания магданоз и резенчетата от лимона. Варите ястието 15-20 минути на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стойка Гогова
Стойка Гогова
изглеждат вкусни. Ще ги пробвам
29.05.2020 11:14