Натурален ябълков оцет

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Натурален ябълков оцет
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ето така се прави натурален ябълков оцет"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 кг сладки
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките на парчета и ги сложете в трилитрови буркани - не ги препълвайте.

Разтворете захарта в гореща вода и залейте ябълките с нея, като е хубаво течността да бъде над ябълките.

Разбърквайте ги с дървена лъжица поне няколко пъти на ден.

След 10 дни прецедете ябълковия оцет през марля и го прехвърлете в чисти буркани.

Покрийте и тях с марля.

Оставете оцета така за още 6 седмици.

Прецедете го след този период и го разпределете отново в стъклени буркани.

Съхранявайте го на тъмно и хладно място. С времето той ще се избистри.

Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: