Агнешко задушено по арабски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
3772k2k2k
Агнешко задушено по арабски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
"Обожаваме агнешко, особено приготвено точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки агнешкото месо, след което го овкусете с чилито, мащерката, сол и рас ел ханута.

Запържете го в тиган със загрято олио. Прехвърлете в тенджера, а в същата мазнина в тигана запържете наситнените лук и чесън.

Малко след тях добавете нарязаните чушки. Щом омекнат зеленчуците, прибавете едро нарязаните картофи и доматите на кубчета.

Прехвърлете зеленчуците в тенджерата с агнешкото. Налейте 500 мл топла вода и посолете. Сложете капак и гответе агнешкото на умерен огън около 2 часа.

Накрая овкусете задушеното агнешко с пресен магданоз и сервирайте.

Агнешкото задушено по арабски е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: