Топла супа от свински опашки
Topla čorba od svinjskih repova
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Топла супа от свински опашки

Топла супа от свински опашки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Топла супа от свински опашки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
15/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции7
"Балсам за душата в студените зимни дни е тази супичка!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските опашки в обилно количество вода заедно с една глава лук - разполовена, стръковете магданоз, дафиновия лист, две лъжици олио, щипка сол и черния пипер.

Опашките са готови, когато са станали много крехки и с лекота се отделя кожичката.

За по-претенциозните кожата може да се махне, но ако е добре почистена и фина и не е от стари прасета, кожичката си е страхотна и е като на свинските крачета - мека и топяща се в устата .

Прецедете бульона, а опашките нарежете на парчета, шайби.

Върнете прецедения бульон в тенджерата и ако трябва налейте малко вода - ако ви се види малко като количество.

Разбийте жълтъците с киселото мляко, сол на вкус и брашното и към тази кашичка налейте прясното мляко.

Сипете млечната смес в супата, сложете нарязаните опашки и варете на слаб огън около 20 минути. Свинската супа трябва много леко да къкри, а не да ври буйно или да кипва.

Накрая загрейте маслото на слаб/умерен огън и когато започне да се пържи го дръпнете встрани от колона. Сложете червения пипер, разбъркайте и залейте супата, както правим при шкембе чорбата.

Количеството на мазнината е по избор, аз понякога слагам и повечко масълце.

Поднесете топлата супа от свински опашки, поръсена с прясно накълцан магданоз и сервиран отделно оцет със счукан чесън.

Балсам за душата в студените зимни дни е тази супичка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: