gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сочен сладкиш с ябълки и фурми а ла Шула Модан

Сочен сладкиш с ябълки и фурми а ла Шула Модан

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Новак
392764548
Сочен сладкиш с ябълки и фурми а ла Шула Модан
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
"Със сигурност не сте опитвали по-вкусен ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 бр. (много едри)
  • яйца - 3
  • масло - 80 грама
  • захар от фурми - 100 грама
  • брашно - 200 грама (смляно в каменна мелница)
  • бакпулвер - 10 грама
  • цейлонска канела - 10 грама
  • за покритието
  • масло - 70 грама
  • сироп от фурми - 50 грама StrumaFruit
  • орехи - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките от сърцевината и ги настържете на едро ренде.

Разбийте яйцата със захарта от фурми до пухкав крем (доколкото е възможно). Аз разбивах сместа около пет минути.

След това добавете пресятото брашно, бакпулвера, цейлонската канела и разтопеното краве масло. Разбъркайте добре.

Вземете една форма за кекс (стандартен размер) и изсипете половината от сместа.

Отгоре разпределете половината от настърганите ябълки.

Разпределете още един слой от сместа и отново поръсете с останалите настъргани ябълки. Завършете със слой от сместа.

Печете ябълковия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

Аз използвах и вентилатор. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

През това време разтопете кравето масло и към него добавете сиропа от фурми и накълцаните на малки парченца орехи.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и полейте със сместа. Върнете го отново във фурната за 5-6 минути.

Изключете фурната и оставете сладкиша вътра, но открехнете вратичката на фурната, за да изстива.

Разрежете и консумирайте с топка кисело мляко или бита сметана.

Сочният сладкиш с ябълки и фурми а ла Шула Модан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: