Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер
Susamove pogače za burgere od speltinog i ražanog brašna
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер

Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4472k2k6845
Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
16/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции8
"Страхотни бургери ще се получат с тези сусамови питки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от лимец се пресява в купата, в която ще се меси тестото.

Прибавя се ръженото брашно и солта и се разбърква много добре. Прясното козе мляко се затопля леко.

Маята се разбърква със захарта и се залива със затопленото мляко. Разбърква се и се оставя да шупне.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се прибавят яйцата. Маслото се разтопява и се прибавя към брашното.

Прибавя се шупналата мая.

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса в купа, покрито с памучна кърпа.

След като втаса, тестото се разделя на осем части.

От всяка част се оформя топка, която се поставя в тава върху хартия за печене и се притискат леко отгоре. Оставят да втасат 30 мин.

След като втасат, малките питки се намазват с двете яйца, разбъркани с олио. Поръсват се със сусам.

Пекат се 10 мин. на 180 градуса на вентилатор.

Сусамовите лимецово-ръжени питки за бургер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: