Вкусни сиренки за закуска
Ukusne pogačice sa sirom za doručak
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Вкусни сиренки за закуска

Вкусни сиренки за закуска

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Вкусни сиренки за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 3
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции12
"Време е за малки и пухкави сиренки за закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете солта, захарта и сухата мая, разбъркайте добре да се смесят.

Направете кладенче в него и прибавете разбитото яйце, олиото и затопленото прясно мляко, замесете много меко тесто. Поставете го в намазана с олио купа и покрийте със стреч фолио, оставете така да втаса на топло.

През това време си пригответе плънката, като смесите натрошеното сирене с разбитите яйца.

Разточете втасалото тесто на тънка правоъгълна кора. Намажете кората с част от разтопеното масло, а останалото прибавете при плънката и разбърквате. Намажете кората с плънката, като в края на широката страна на кората, оставите 2-3 пръста само тесто без плънка.

Навийте кората на не много стегнато руло, и нарежете на 12 еднакви по големина части (охлювчета).

В чиния поставете шепа брашно. Всяка разрязана част (охлювче) запечатвате с брашно от двете страни на разреза и леко притискате, за да оформите кръгло и по-тънко охлювче.

Постелете тавата на фурната с хартия за печене и подредете сиренките на разстояние едно от друго, оставете така за 20 минути. След това намажете сиренките с разбития жълтък смесен с 1 ч.л. прясно мляко.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 35 минути, до златисто-кафяв загар.

Готовите сиренки намажете с олио и покрийте, за да станат по-меки и пухкави.

Вкусните сиренки за закуска са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: