Валиде султан бюрек
Valide sultan burek
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Валиде султан бюрек

Валиде султан бюрек

EvgeniaEvgenia
Помощник Готвач
766492083372
Валиде султан бюрек
Снимка: Evgenia
1 / 3
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Оставете бюрека да изстине и тогава си го хапнете - разкошен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме стария лук на ренде, а праз лука го нарязваме на ситно с нож.

Разтопяваме маслото с 1 с. л. олио в тиган. Добавяме лука и праза. Оставяме да се задушат за 5 минути.

После добавяме орехите, черния пипер и солта. Разбъркваме за няколко минути и отсраняваме от котлона, като оставяме сместа да изстине.

Разбиваме яйцата, с прясното мляко и останалото олио. Смесваме с изстиналата смес от лук, масло и орехи, и разбъркваме всичко добре.

Взимаме тава, покриваме я с хартия за печене и редим кора-плънка, кора-плънка.

Последната кора намазваме с плънка и поръсваме със сусам. Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна, до готовност.

Изстинал бюрекът е по-вкусен. Да Ви е сладко.

Валиде султан бюрекът е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: