Агнешко в гювеч с ориз
Jagnjetina u đuvečari sa piletinom

Агнешко в гювеч с ориз

Агнешко в гювеч с ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Ако обичате агнешко, задължително го пригответе по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото и го сварете в тенджера под налягане с малко сол за около 15 минути.

Извадете и прецедете бульона.

В гювеч запържете двете глави лук (нарязани на дребно) с 6 с.л. олио.

Измийте и отцедете ориза. Добавете го в гювеча. Запържете за кратко и налейте бульона. На 2 ч.ч ориз се сипват 6 чаши вода/бульон. Добавете подправките и сложете месото отгоре.

Печете в загрята фурна на 190 градуса до готовност. Извадете, охладете и поднесете.

Агнешкото в гювеч с ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: