gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнен карфиол с кайма

Пълнен карфиол с кайма

EvgeniaEvgenia
Помощник Готвач
756052022842
Пълнен карфиол с кайма
Снимка: Evgenia
1 / 4
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Наистина звучи интересно това предложение от пълнен карфиол с кайма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола и го измиваме. Поставяме го в тенджера с вода върху котлон.

След като заври водата, я осоляваме, намаляваме котлона и оставяме така за около 10 минути.

Изваждаме карфиола и го поставяме да се отцеди в гевгир и да изстине.

След което го преместваме в тава върху хартия за печене и го намазваме с маслото и зехтина, докато е още топъл.

С нож леко отваряме розичките на карфиола, като се стараем да не разрушим целостта му, и пълним с предварително овкусената с лук, яйце, галета и подправките кайма.

Поръсваме с моцарела и чедър.

Печем пълнения карфиол в предварително загрята до 180 °C фурна за 40 минути или до готовност на каймата.

Да Ви е сладко с този пълнен карфиол с кайма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: