Пуешко месо с ориз и гъби
Ćureće meso sa pirinčem i pečurkama

Пуешко месо с ориз и гъби

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2041k6891k9
Пуешко месо с ориз и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Пуешко месо с гъби и ориз, което може да хапнете с малка салатка или без нея, както решите"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг /пържоли/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • олио - 20 мл
  • масло - 20 г
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • черен пипер - 3 - 4 зрънца
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко клонки
  • чубрица - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да приготвим този апетитен ориз на тиган или тенджера, първо, трябва да си приготвим продуктите.

Измийте месото, махнете му ципите и мазнината /ако желаете/ и го нарежете на дребни кубчета. Сложете го в хладилник със стреч фолио.

Измийте гъбите, обелете ги и ги нарежете на филийки. Праза почистете и нарежете на ситно.

Чушката почистете от семките и също нарежете на ситно. Чесъна смачкайте и нарежете на филийки.

В тенджера загрейте олиото и маслото и пуснете чесъна. Оставете да се задуши, докато пусне аромат.

След това добавете чушката и гъбите. След като и те се задушат, добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен.

Добавете 3 ч.ч. вода, двата вида бульон, подправките и разбъркайте.

Накрая добавете пуешкото, разбъркайте хубаво и ако е необходимо, може да добавите още сол.

Гответе под капак до готовност на ястието. Накрая сипете от ориза с месото в чиния и поръсете с нарязаните на ситно клонки магданоз.

Да ви е сладко с това пуешко месо с ориз и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: