Мини еклери със сметанов крем
Mini ekleri sa kremom od pavlakeMini profiteroles con crema
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Мини еклери със сметанов крем

Мини еклери със сметанов крем

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3732k1k3k4
Мини еклери със сметанов крем
Снимка: Аника Войт
1 / 3
01/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"За минути свършват малките еклерчета"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 220 г
  • олио - 200 г
  • вода - 200 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 400 г сладкарска, течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата и олиото в голяма тенджера на котлона.

Щом заври, сипете брашното и започнете да бъркате със силиконова шпатула до получаване на парено тесто.

Изключете котлона и чукнете предварително разбитите в купичка яйца.

Оформете малките еклерчета с помощта на шприц и ги печете до готовност на 200 °C.

За крема разбийте жълтъците заедно с ванилията и захарта до получаване на пухкава смес.

Сипете брашното и налейте на тънка струя прясното мляко.

Сложете крема на водна баня при непрекъснато бъркане и щом се сгъсти, го махнете настрана, за да изстива.

Разбийте сметаната и я добавете към крема.

Напълнете еклерите с баварския крем и ги наредете в поднос.

Мини еклерите със сметанов крем са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: