gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Шоколадови кремчета с маскарпоне и бейлис

Шоколадови кремчета с маскарпоне и бейлис

Шоколадови кремчета с маскарпоне и бейлис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"В настроение ли сте за едно шоколадово кремче?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Оставете течния шоколад да се поохлади.

Разбийте жълтъците със захарта до получаване на хубав крем.

Отделно разбийте белтъците до твърди връхчета.

Сипете бейлиса с маскарпонето към жълтъците и разбъркайте внимателно. Сипете течния шоколад и когато сместа стане хомогенна, прибавете половината от разбитите белтъци.

Бъркайте с нежни въртеливи движения и използвайте за целта силиконова шпатула. Прибавете и останалите белтъците, разбъркайте до получаване на хубав шоколадов крем.

Разпределете го в купички и поръсете с шоколадови пръчици. Охладете в хладилник за няколко часа.

Шоколадовите кремчета с маскарпоне и бейлис са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: