Постни лозови сарми с ориз
Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сарми»Постни лозови сарми с ориз

Постни лозови сарми с ориз

НалиНали
Новак
175422687
Постни лозови сарми с ориз
Снимка: Нали
1 / 3
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Дори не съжаляваме, че тези лозови сармички са постни - така са още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан (около 800 г)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • домати - 2 броя
  • червен пипер - 1 к.л.
  • за соса
  • червен пипер - 1 щ.
  • вода - 3 в.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в дълбока тенджера и я кипнете. Потопете лозовите листа за 1-2 минути и веднага след това ги сложете в купа с много студена вода.

Загрейте лъжица олио в тиган и запържете наситнения лук. Сипете измити ориз и разбъркайте.

Малко след това доматите, нарязани на малки кубчета и разбъркайте добре. Овкусете с подправките и след кратко готвене свалете от огъня.

Вземете едно лозово листо и сложете лъжичка от плънката. Завийте постната сармичка. Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Наредете сармичките в тенджера. Посолете отгоре и овксуете с лимоновия сок и червения пипер. Сипете вода, която да покрие продуктите и затиснете с чиния.

Гответе на много тих огън около 2 часа.

Постните лозови сарми с ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: