Малки домашни хлебчета
Mali domaći hlepčići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Малки домашни хлебчета

Малки домашни хлебчета

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5956k3k4k5
Малки домашни хлебчета
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Със сиренце можем да си хапнем и без нищо друго тези домашни хлебчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топла вода заедно със захарта.

Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта и направете кладенче в средата.

Сипете в него маята, киселото мляко, олиото и яйцето.

Замесете еластично тесто и го разделете на 10 равни части - оформете ги на топчета.

Натрошете сиренето.

Разтопете маслото и маста и ги изсипете в две тави.

Оваляйте топчетата тесто в мазнината и ги разстелете в тава в кръгла форма.

Сложете в средата от натрошеното сирене и прегънете краищата на тестото, така че да се оформи пликче.

Оставете малките питки да втасат за около 30 минути и ги сложете да се печат на 180°C до готовност.

Поднесете ги заедно с любимите ястия.

Малките домашни хлебчета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: