Шаран с картофи на фурна

07/12/2013
"Не ви трябва голям шаран, а два по-малки, малко картофи и много мерак, останалото е по рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 923
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства и нарязва на шайби. Не бива да е по-голям от 1.5 кг., защото е много мазен.

Картофите се обелват, нарязват на кръгчета и се нареждат на дъното на намаслена тава. Застъпват се като люспи на риба. Отгоре се слагат доматите от консерва.

Поръсва се с нарязания лук, чесън и девесил. Върху всичко това се нареждат шайбите на шарана, добре осолени.

Всичко това се пече до готовност на фурна 200 градуса, като шаранът се обръща за да се запече максимално. Не се слага под фолио, защото рибата става сварена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар