gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав двуцветен сладкиш

Пухкав двуцветен сладкиш

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
1941k6547726
Пухкав двуцветен сладкиш
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"След всяка хапка този сладкиш ни става все по-любим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. След това добавете ванилията, бакпулвера, киселото мляко и олиото.

Разбийте отново и постепенно започнете да добавяте брашното, като вече бъркате с дървена лъжица или шпатула.

Пригответе форма за торта с падащо дъно с диаметър 26 см, като на дъното поставите хартия за печене, а след това я набрашнете и намажете хубаво с олио.

Разделете сместа на две и в едната сложете какаото и разбъркайте хубаво.

Изсипете във формата първо бялата смес, а след това и тази с какао.

Може да направите някакви шарки, ако желаете. Печете мраморния сладкиш в предварително загрята на 160 °C фурна, като първите 20 минути не отваряйте фурната, за да не спадне сладкишът.

Печете шарения кекс около 40 минути или до суха клечка.

След като е готов, го извадете от фурната, махнете ринга, преместете в поднос и поръсете с пудра захар.

Добър апетит с този пухкав двуцветен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: