Сусамки с бадем

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4442k2k6725
Сусамки с бадем
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Заредете тялото си с енергия от тези бързи и много вкусни сусамки"

Необходими Продукти

  • сусам - 320 г белен бял
  • бадеми - 70 г сурови
  • слънчогледови семки - 100 г
  • боров мед - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамът се изсипва в тиган с незалепващо покритие.

Запича се на висока степен при продължително бъркане, докато порозовее.

Бадемите се натрошават на едро в чопър.

След като сусамът е леко порозовял, се прибавят бадемите и слънчогледовите ядки.

Запичането продължава още 10 мин при продължително бъркане.

Боровият мед се слага в съд на водна баня и се вари 10 мин.

След като медът е сварен, се прибавя семената.

Разбърква се много добре и се вари още 5 мин, след което се сваля от котлона.

Сместа се изсипва в тава с дупки върху намокрена хартия за печене.

Оставя се да изстине 30 мин, след което се нарязва на парчета.

След като се нарежат домашните сусамки, се оставя да изстине напълно.

Съхранява се сладките барчета в кутия на стайна температура, като всяко парче се изважда от тавата и се слага върху домакинска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: