gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Топла салата с картофи и кисели краставички

Топла салата с картофи и кисели краставички

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
1991k6738607
Топла салата с картофи и кисели краставички
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Поднесете топла салата с картофи и кисели краставички с питие по избор през зимата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера с вода до половината на котлона и добавете малко олио и сол. Оставете да заври.

Сложете картофите и яйцата да се сварят заедно. Нарежете гъбите на филийки, а чесъна обелете и нарежете на ситно.

В тиган загрейте 50 г масло и задушете гъбите и чесъна до готовност на гъбите. Подправете със сол и пипер.

Сварените картофи сложете под течаща, студена вода, за да спрете процесът на готвене и отцедете добре. Трябва да са твърдо сварени. След като картофите са изстинали, ги обелете и нарежете на кубчета.

Обелете лука и го нарежете на едро. Магданоза измийте и нарежете на ситно.

Сложете картофите в купа заедно с маслото, лука, магданоза и пасирайте.

След това добавете сиренето и пармезана и разбъркайте. Настържете киселите краставички и яйцата на едро ренде. Маслините разполовете на половинки.

Във форма за торта с диаметър 26 см сложете един пласт от пюрето, след това краставичките. Наредете маслини. Следва още един пласт картофи.

Сложете сотираните гъби и накрая настърганите яйца към ракиената салата.

Украсете с маслини и клонки магданоз зимната топла салата.

Поднесете топла салата с картофи и кисели краставички с питие по избор.

Да ви е сладко с тази вкусна картофена салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: