Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от телешки дроб

Пастет от телешки дроб

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пастет от телешки дроб
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Няма как да не ви хареса този невероятен пастет от телешки дроб"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • масло
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • коняк - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия дроб нарязваме на кубчета, лука на ленти, а моркова на кръгчета.

Лука и моркова запържваме в маслото.

Когато лукът стане прозрачен, добавяме дроба, готвим, докато дробът си смени цвета.

Добавяме 2/3 ч.ч. вода и балсамовия оцет, добавяме и сухите подправки, настъргания чесън и клонки пресни подправки.

Готвим под капак около 40 минути, добавяме коняка, готвим още 2 минути.

Премахваме клонките магданоз и копър и блендираме вкусния домашен пастет с останалите продукти.

Слагаме си телешкия пастет в бурканчета, сипваме малко мазнина и слагаме в хладилника.

Дано ви допадне този невероятен пастет от телешки дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: