Пастет от заешки дробчета
Pašteta od zečijih džigerica
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пастет»Пастет от заешки дробчета

Пастет от заешки дробчета

НикиНики
Мастър Шеф
7646k3k4k3
Пастет от заешки дробчета
Снимка: Ники
1 / 4
23/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Домашен пастет от заешки дробчета, който най-много върви с хрупкави брускети или препечено хлебче"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на ситно и запържваме в масло заедно със заешките дробчета в дълбок тиган или тенджера. Добавяме нарязаните моркови на тънки кръгчета.

Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме.

Готвим под капак за около 20 минути. Добавяме стъбла магданоз и босилек, една супена лъжица коняк.

Готвим още 10 минути без капак.

Премахваме стъблата от зелените подправки. Добавяме останалите продукти в блендера и блендираме пастета. Така става по-нежен и лесен за мазане.

Поставяме домашния пастет в бурканчета и заливаме с разтопено масло. Може да сложите стръкчета пресен магданоз и прибирате в хладилника.

Пастетът от заешки дробчета може да се сервира с препечени филийки, пърленки, брускети и парти хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: