Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Нигири суши

Нигири суши

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Нигири суши3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Хайде на домашното суши със сьомга"

Необходими Продукти

  • нори - 1 брой кори
  • ориз - 175 г за суши
  • вода - 250 мл
  • сьомга - 100 г
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.

Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира. След което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши.

Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива.

После преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като го разбъркваме добре с дървена лъжица. Покриваме го с влажна кухненска кърпа за известно време.

Оформяме с мокри ръце, кубчета от ориза. Върху всяко кубче поставяме сьомга и увиваме сушито с лента от кора нори.

Поднасяме нигири суши със соев сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: