Начин на приготвяне
Премиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира. След което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши.
Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива.
После преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като го разбъркваме добре с дървена лъжица. Покриваме го с влажна кухненска кърпа за известно време.
Оформяме с мокри ръце, кубчета от ориза. Върху всяко кубче поставяме сьомга и увиваме сушито с лента от кора нори.
Поднасяме нигири суши със соев сос.
Добър апетит!