Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Пържени тиквички по московски

Пържени тиквички по московски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пържени тиквички по московски
Снимка: Мария Божилова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ако обичате пържени тиквички, в тези направо ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л. козе
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 800 г козе
  • кашкавал - 100 г
  • лимецово брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето кисело мляко се слага в тензух върху метален гевгир, за да се изцеди.

Тензухът се връзва стегнато, за да се изцеди млякото напълно от цвика.

Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.

Яйцето се разбърква на пяна. Прибавят се козето прясно мляко и солта и се разбърква много добре.

С яйчената смет са заливат нарязаните тиквички, като се разбъркват много добре, за да се намокрят от всички страни.

Оставят се 20 мин. в сместа.

След като са престояли в сместа, тиквичките се овалват с брашното и се пържат в сгорещено олио на тиган от двете страни.

От изпържените тиквички се нарежда един ред в в стъклена тава.

Отгоре върху всяка тиквичка се слага цедено козе мляко и се посолява.

Отгоре се слага втори ред тиквички, върху който също се слага цедено мляко.

Завършва се с един ред пържени тиквички.

Пече се 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което върху всяка тиквичка се слага настърган на ситно пресен кашкавал.

Пече се още 5 мин., след което се изважда от фурната и се оставя да изстине.

Добър апетит с Пържени тиквички по московски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: