Начин на приготвяне
Козето кисело мляко се слага в тензух върху метален гевгир, за да се изцеди.
Тензухът се връзва стегнато, за да се изцеди млякото напълно от цвика.
Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.
Яйцето се разбърква на пяна. Прибавят се козето прясно мляко и солта и се разбърква много добре.
С яйчената смет са заливат нарязаните тиквички, като се разбъркват много добре, за да се намокрят от всички страни.
Оставят се 20 мин. в сместа.
След като са престояли в сместа, тиквичките се овалват с брашното и се пържат в сгорещено олио на тиган от двете страни.
От изпържените тиквички се нарежда един ред в в стъклена тава.
Отгоре върху всяка тиквичка се слага цедено козе мляко и се посолява.
Отгоре се слага втори ред тиквички, върху който също се слага цедено мляко.
Завършва се с един ред пържени тиквички.
Пече се 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което върху всяка тиквичка се слага настърган на ситно пресен кашкавал.
Пече се още 5 мин., след което се изважда от фурната и се оставя да изстине.
Добър апетит с Пържени тиквички по московски!