Лимецови рогчета

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4754k3k2k5
Лимецови рогчета
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
24/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Вече знаете каква ще бъдете утрешната закуска - чудни лимецови рогчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За тези вкусни рогчета трябва да оставите на стайна температура свинската мас и яйцата.

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта.

В купа пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Към брашното прибавете сместа с маята, олиото и 1 яйце. Започнете да разбърквате с лъжица като вземате по малко и от брашното. Щом се оформи меко тесто, прибавете меката мас лъжица по лъжица.

След това доомесете тестото на ръка върху набрашнена повърхност.

Поставете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса за около 1 час.

Пригответе си плънката, като натрошите сиренето и прибавите към него 1 белтък. Жълтъка на яйцето заделете за намазване на рогчетата.

Готовото тесто премесете и разделете на 8 равни части.

Всяка от тях разточете на тънка елипса. В единия край поставете от 1 супена лъжица от плънката и навийте на рогче.

Застелете тава с хартия за печене и наредете рогчетата със сирене. Покрийте ги със стреч фолио и оставете повторно да втасат за поне 30 минути.

След това смесете 1 жълтък с малко прясно мляко и внимателно намажете лимецовите рогчета със силиконова четка. По желание поръсете със семена лимецовите закуски.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: