Свински черен дроб с праз на фурна
Svinjska džigerica sa prazilukom u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Печено Свинско»Свински черен дроб с праз на фурна

Свински черен дроб с праз на фурна

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3652k8132k5
Свински черен дроб с праз на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
24/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Ето я днешната вечеря, която ще хапнем поне с няколко чаши червено вино"

Необходими Продукти

  • свински черен дроб - 1 кг.
  • праз - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 300 г от консерва
  • олио - 200 мл.
  • вино - 100 мл червено
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл.
  • брашно - за овалване
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинския черен дроб на едри парчета.

Осолете парчетата и ги оваляйте в брашното.

Налейте в тавичка около 150 мл. олио и сложете парчетата черен дроб в нея.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете дроба на 220 градуса за около 20 минути.

През това време в дълбок съд загрейте 50 мл. олио и в него задушете нарязаният на дребно праз.

Добавете рендосаният на ренде морков и задушавайте за около 5 минути.

Сложете доматите и налейте червеното вино.

Поръсете с черен и червен пипер, риган, захар и сол на вкус.

Налейте около 150 мл топла вода и задушавайте зеленчуците около 10 минути.

С така получения сос залейте парчетата черен дроб и гответе във фурната още около 20 минути на 220 градуса.

Сервирайте готовият свински черен дроб с праз на фурна и си налейте чаша червено вино.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: