Шоколадов мус
Chocolate Mousse

Шоколадов мус

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Шоколадов мус1 / 4
25/05/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Нежен вкус, който гали небцето!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 2 и 1/2 ч.ч. течна, за разбиване
  • шоколад - към 230 г черен за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.

Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците, върнете сместа в съда и отново на котлона разбивайте на слаб колтон за около 5 минути, като в никакъв случай не трябва да завира.

Добавете начупения шоколад, изчакайте малко, за да се затопли в крема и разбийте до еднородност.

Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника.

Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес.

Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки.

Украсата на шоколадовия мус е по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: