Торта Гараш от бисквити
Торт Гараш из печеньяTorta Garaš od keksića

Торта Гараш от бисквити

Дени_ДДени_Д
Новак
77021109
Торта Гараш от бисквити
Снимка: Дени_Д
1 / 7
27/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"Домашна торта Гараш от бисквити поднасяме с повод или без повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази импровизирана Гараш торта в подходящ съд чупим бисквитите на дребно, към тях прибавяме 50 г от орехите, объркваме и оставяме настрани.

В друга купа слагаме захарта и какаото и леко ги разбъркваме, да се смесят.

В друг съд на котлона слагаме млякото и маслото до разтопяване на маслото и махаме от котлона.

След това го добавяме към захарта и какаото и разбъркваме добре с лъжица. Получената смес изсипваме в натрошените бисквити, разбъркваме добре, докато изцяло бисквитите не поемат сместа.

Приготвяме ринга за печене с хартия за печене.

Изсипваме там бисквитената смес и притискаме и заглаждаме отгоре. Оставяме в хладилник за 2 часа.

След като вече е охладено, изваждаме от хладилника и приготвяме шоколадовата глазура. Слагаме в касерола 200 мл теч. сметана и 3-те шоколада на слаб огън до разтопяване на шоколадите и получаване на еднородна смес.

След като е готово, изливаме цялото съдържание върху тортата в ринга и връщаме отново в хладилника за 2 часа.

Приготвяме ленти от хартия за декорацията или фолио, изрязано по ваш избор форма.

След като глазурата е изстинала, освобождаваме бисквитената торта от ринга, слагаме лентите и наръсваме останалите орехови ядки, може кокосови стърготини или настърган шоколад.

Торта Гараш от бисквити е уникална за повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: