Маринован хек на фурна
Marinirani oslić u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринован хек на фурна

Маринован хек на фурна

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
1921k4467681
Маринован хек на фурна
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
30/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Вече нямаме търпение за тази вкусна маринована рибка.."

Необходими Продукти

  • хек - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се измива изчиства и нарязва на шайби. Отцежда се. Лукът се нарязва на полумесеци а чесънът се пресова.

В дълбока купа се смесват всички съставки за маринатата за риба и се разбъркват да се смесят добре. Рибата се поставя в маринатата и се обърква.

Покрива се със стреч фолио и се остава в хладилник за 2-3 часа. Взема се тава и маринованите шайби хек се овалват в брашно и се подреждат в тавата. Поливат се с олио.

Между тях се поставя от маринатата лука с подправките.

Маринованият хек се пече на 250 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: