gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Бъркан тутманик с кашкавал и сирене

Бъркан тутманик с кашкавал и сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k5k8
Бъркан тутманик с кашкавал и сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
30/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Нещо бързичко и вкусно - бъркан тутманик с кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с помощта на телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавят бакпулвера и содата. Разбърква се и щом шупне, се прибавя към разбитите яйца.

Добавят се олиото и разтопеното краве масло. Сместа се разбърква, след което се слага предварително пресятото брашно, а след това настърганият кашкавал и натрошеното сирене.

Сместа за нашия тутманик се разбърква до еднородна, хомогенна смес. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.

Тутманикът със сирене се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист загар.

Изключително вкусен бъркан тутманик с кашкавал и сирене, сервиран с чаша айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: