Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Студена туршия в бидонче

Студена туршия в бидонче

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Студена туршия в бидонче
Снимка: Marto_86
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Време е за приготвянето на туршийката, нали?"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 4 кг
  • зелен пипер - 4 кг
  • карфиол - 4 кг
  • моркови - 4 кг
  • лозови пръчки - 1 сноп с листата
  • целина - 1 глава
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперът се дупчи с вилица на едно-две места и се осолява с 200 г едра сол за 24 ч.

На следващия ден надупчвате и доматите на едно-две места с вилица и нареждате всичко в бидончето.

Най-горе правите нещо като плътен венез от лозовите пръчки, без да махате листата, да затиснеш.

На 10 л вода се слагат 400 г морска сол, като смятате и тази, с която сте осолили пипера.

15 дни претакате лесната туршия с маркуч на принципа на киселото зеле, за да влезе кислород.

Става уникална студена туршия в бидонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: